TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Boros kacsacombok

Hozzávalók 4 személyre:
4 egész kacsacomb
4 gerezd fokhagyma
2 dl száraz fehérbor
A körethez:
20 dkg hosszú szemű rizs
3 ek. olaj
25 dkg rosé szőlő
25 dkg fehér szőlő

Elkészítés:
1. A kacsacombokat megmossuk, leszárítjuk, bőrüket éles késsel rézsútosan beirdaljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A kacsacombokat sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, tepsibe fektetjük a bőrös felükkel felfelé, aláöntjük a fehérbort, 1 deci vizet és alufóliával lefedve a sütőben, háromnegyed puhára pároljuk (kb. 2 óra). Végül a fóliát eltávolítva a húst piros-ropogósra sütjük.
3. Közben a körethez a rizst megmossuk, lecsepegtetjük, mélyebb edényben a forró olajon gipszfehérre sütjük, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 15 perc alatt megpároljuk.
4. A szőlőket leszemezzük, megmossuk, félbevágjuk, a rizshez keverjük. Tálaláskor a gyümölcsös rizst tányérra szedjük vagy formázzuk, mellé fektetjük a ropogós kacsacombot, és meglocsoljuk a boros szaftjával.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 630 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu