TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gyümölcsös sajttorta

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
1 lap leveles tészta
75 dkg mascarpone
15 dkg cukor
2 -3 ek. vaníliakivonat
6 lap zselatin
A díszítéshez:
3 nektarin

Elkészítés:
1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát sütőpapírra helyezzük, lefedjük egy másik sütőpapírral, és nehezéknek még egy másik tepsit helyezünk rá. A lényeg, hogy beférjen a két tepsi egymáson a sütőbe. Ez azért fontos, hogy a tepsi lenyomja a tésztát, szép lapos maradjon. A tésztát 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd a tortaformába illő kört vágunk ki belőle és a formába helyezzük.
2. A mascarponét a cukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A krémből 5-6 evőkanállal kiveszünk egy tálba, megmelegítjük, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint és hagyjuk felolvadni.
3. Visszaöntjük a zselatinos részt a krém egészéhez, elkeverjük és a formában lévő sült leveles tésztára öntjük. Lefedve hűtőben tároljuk egy napig, de minimum egy éjszakán át, hogy a krém tökéletesen megdermedjen.
4. Tálalás előtt a nektarint megmossuk, kettévágjuk, és felszeleteljük, majd a torta tetejére helyezzük. Ízlés szerint más gyümölcsöt is használhatunk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 635 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu