TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zöldséges halleves fehérborral

Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
1 cukkini
1 piros húsú paprika
3 ek. olívaolaj
1 citrom
40 dkg tőkehalfilé
1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
1. Az összes zöldséget megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát apróra, az összes többi zöldséget kis, hasonló nagyságú kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olívaolajat, megfuttatjuk rajta a vöröshagymát, majd rászórjuk a sárgarépát, a fehérrépát, a cukkinit, a paprikát, és közepes tűzön kicsit összepirítjuk.
2. Ezután felöntjük 1 liter vízzel, felforraljuk, megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön félpuhára főzzük.
3. Közben a citromot alaposan megmossuk, vékonyan meghámozzuk, a héjat felaprítjuk. A halat megmossuk, 2x2 centis kockákra vágjuk, a levesbe keverjük. Beleöntjük a száraz fehérbort, beleszórjuk a citrom héját, ízlés szerint a kicsavart levével ízesítjük. Lassú tűzön gyöngyözve, kb. 10 perc alatt készre főzzük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 210 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu