TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Karamell-körte dióval

Hozzávalók 4 darabhoz:
4 körte
20 dkg cukor
1/2 dl sűrített tej
5 dkg dióbél (vagy nem sózott mogyoró)

Elkészítés:
1. A cukrot lábosban egy csepp vízzel, lassú tűzön karamellizáljuk. Hozzáöntjük a sűrített tejet, simára keverjük.
2. A diót vagy a mogyorót durvára összevagdaljuk. A körtéket megmossuk, megtöröljük, az alját egyenesre vágjuk. Ha elég ügyesek vagyunk, alulról kivájjuk a körték magházát, de ne sértsük meg fent a szárrészt. A körtéket megmártjuk a karamellben, és megforgatjuk a dióban. Sütőpapírra állítjuk és hagyjuk megdermedni.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 365 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu