TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Dióval sütött kelbimbó csirkefalatokkal

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg dióbél
2 gerezd fokhagyma
50 dkg darált csirkehús
6 ek. nagy szemű zsemlemorzsa
50 dkg kelbimbó
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A diót forró vízbe beáztatjuk. A fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük. A darált húshoz keverjük a fokhagymát, robotgéppel teljesen pépesítjük, közben sóval ízesítjük. A pépes húsból pogácsákat formázunk, és megforgatjuk a zsemlemorzsában. Sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük.
2. A kelbimbókat megmossuk, megtisztítjuk. Kávéskanálnyi sót összekeverünk az olajjal és a kelbimbókat bedörzsöljük vele. Ezt is a tepsire helyezzük a hús mellé. A diót leszűrjük és kelbimbóra szórjuk. Az egészet a sütőben 20-30 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 480 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu