TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Brokkolis csirke spagettival

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkecomb
30 dkg brokkoli
3 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
1-1 mk. morzsolt majoránna és oregánó
A körethez:
40 dkg teljes kiőrlésű spagetti
20 dkg koktélparadicsom
1 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecet
5 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
1. A csirkecombokat kicsontozzuk és felcsíkozzuk. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A fokhagymát megtisztítjuk.
2. A körethez a spagettit enyhén sós vízben nem túl puhára, al dente megfőzzük. Közben a brokkolit sós vízben szintén megfőzzük – nem szabad túlfőzni, mert a serpenyőben még puhul majd.
3. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a húscsíkokat a fokhagymával összepirítjuk benne, az oregánóval és a majoránnával ízesítjük. Amikor már a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt brokkolit, jól összerázzuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Addig pirítjuk, amíg a csirke teljesen megpuhul és az ízek összeérnek (kb. 4-5 perc).
4. A koktélparadicsomokat megmossuk, félbe/ negyedekbe vágjuk. Amint a tészta megfőtt, leszűrjük és egy nagyobb serpenyőben összeforgatjuk a paradicsomdarabokkal, meglocsoljuk az olívaolajjal, hogy ne legyen túl száraz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a balzsamecettel ízesítjük. Tálaláskor a tésztát megszórjuk a parmezán sajttal, és a brokkolis csirke mellé kínáljuk.


Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 785 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu