TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rókagombás-körtés-szőlős saláta

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg rókagomba vagy csiperke
1 ek. olívaolaj
2 db körte
1 fürt szőlő
1 tk. balzsamecet + a permetezéshez
2 ek (dió)olaj
1 zacskó rukola saláta

Elkészítés:
1. A rókagombát megtisztítjuk, az olívaolajon egy serpenyőben megpirítjuk. Félretesszük.
2. A körtét megmossuk, negyedeljük, kimagozzuk. A szőlőszemeket a fürtről leszedjük, megmossuk. A serpenyőben ezeket is átmelegítjük, kis balzsamecettel permetezve.
3. Az öntethez simára keverjük az olajat a balzsamecettel, sózzuk, borsozzuk. Tányérokra rendezzük a rukolát, rá a langyos gombát és gyümölcsöket, majd meglocsoljuk az öntettel.

Tipp: Kóstoljunk meg különböző ízesítésű eceteket, olajokat. Érdemes névnapra-születésnapra kérni belőlük. Nem olcsóak, de sokáig kitartanak!


Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 225 kcal



További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu