Körtés csokihasáb gluténmentesen
Hozzávalók kb. 15 szelethez:
15 dkg gm étcsokoládé
fél dl tejszín
12 dkg vaj
+ a formához
12 dkg porcukor
4 tojás
1 tk. sütőpor
1 ek. holland kakaópor
12 dkg mandulaliszt
4 kisebb körte
Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kb. 30 cm hosszú szögletes tortaformát, és sütőpapírral is kibéleljük. A csokoládét apróra tördeljük, fém keverőtálban, vízgőz fölött felolvasztjuk, és a tejszínt is hozzákeverjük.
2. Habosra keverjük a vajat a cukorral, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Belekeverjük a csokis krémet, a sütőport, a kakaóport, egy csipet sót, a mandulalisztet is. Alaposan összedolgozzuk.
3. A körtéket megmossuk, megtöröljük, az aljukat egyenesre vágjuk, és a tepsibe helyezzük. Körbeöntjük a csokis masszával, és a sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 265 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttár.hu