TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Almás csirkemell irdalt krumplival

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
1 csokor vegyes zöldfűszer
4 ek. olívaolaj
2 savanykás alma
1 citrom leve
A körethez:
60 dkg burgonya
4 ek. olívaolaj


Elkészítés:
1. A körethez a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A burgonyákat héjastól megmossuk, sűrűn beirdaljuk, de ne vágjuk át teljesen, csak kb. a burgonya háromnegyed részéig, tepsibe tesszük, sózzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és a sütőben 25 percig sütjük.
2. A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk, lapjával félbevágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, finomra vágjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel, kicsit állni hagyjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát kb. 5-5 perc alatt pirosra sütjük.
3. Közben az almát megmossuk, magházát kifúrjuk, és a húsát fél cm vastag szeletekre vágjuk. Meglocsoljuk a citromlével, és a húsok után, a serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt roppanósra sütjük. Tálaláskor a csirkemelleket, az almaszeletekkel tányérra rétegezzük, és körberakjuk, a sült burgonyával.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 420 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu