TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sajttorta csomagok

Hozzávalók 8 darabhoz:
15 dkg étcsokoládé
20 dkg cukor
2 tk. őrölt fahéj
50 dkg mascarpone
1 dl tejszín
8 nagy tortillalap
bő olaj a sütéshez

Elkészítés:
1. A csokoládét kockákra tördeljük. A fele cukrot a fahéjjal nagyobb tálban összekeverjük, félretesszük. A krémhez a mascarponét a maradék 10 dkg cukorral és a tejszínnel jól összekeverjük.
2. A tortillalapokat kiterítjük, 1-1 kanál krémet kanalazunk rá, és mindegyiknek a közepére 1-1 kocka csokit ültetünk, majd a tortillákból kis batyukat formázunk. Fogvájóval rögzítjük a csomagokat.
3. Az olajat felforrósítjuk és a gyorsan (1-2 perc) batyukat megsütjük benne (ha bő olajat használunk, nem kell megfordítani őket.) Vigyázat, gyorsan pirul! Ha kész, papírkendőre szedjük, a fogvájókat óvatosan eltávolítjuk, és a csomagokat a fahéjas cukorban megforgatjuk.
4. A maradék csokit (mikróban vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A batyukra csurgatjuk és tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 670 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu