TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Burgonyás kelkáposztaleves császárhússal

Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg császárhús
1 vékony szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
2 dl fehérbor
1 liter húsleves, kockából
30 dkg burgonya
30 dkg édesburgonya
1 fej kelkáposzta
1 ek. felaprított petrezselyem


Elkészítés:
1. A császárhúst kis kockákra daraboljuk. A póréhagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, és zsírjára pirítjuk benne a császárhúst. Hozzáadjuk a póréhagymát és fokhagymát. Pár percig kevergetjük, majd felöntjük fehérborral, és felére beforraljuk. Felöntjük a húslevessel (vagy vízzel, és dobunk bele 2-3 húsleveskockát), addig főzzük, amíg a császárhús majdnem puhára fő.
2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Amikor már majdnem puha a hús, a levesbe keverjük. Az édesburgonyát is megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk, de csak az utolsó 5 percben helyezzük a levesbe. Készre főzzük, sóval, borssal ízesítjük.
3. A káposztát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. Amikor kész a leves, belekeverjük a káposztát. Már nem főzzük tovább. Tálaláskor megszórjuk a petrezselyemmel. Keverhetünk bele kevés tejszínt, vagy tejfölt, de nem ajánljuk a rántást, mert nehézzé teszi az ételt.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc
1 adag: 741 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu