TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Miért ne keverhetnénk a panírba egy kis diót?

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csont nélküli sertéskaraj
10 dkg camembert sajt
1 cs. petrezselyem
2 tojás
4 ek. liszt
6 ek. zsemlemorzsa
1 ek. darált dió
1 dl olaj a sütéshez
2 ek. áfonyalekvár
A körethez:
2 cikória
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, 4 szeletre vágjuk, minden szeletbe mélyebb zsebet vágunk. A sajtot 4 darabra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, jól leszárítjuk, durvára aprítjuk.
2. A húsdarabokat sózzuk, borsozzuk, mindegyikbe egy-egy sajtdarabot és vágott petrezselymet teszünk, majd megtűzzük. A lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a dióval elkevert morzsába forgatjuk. Nagyobb serpenyőben felforrósítunk 4 evőkanál olajat és a húsok minden oldalát 4-4 percig sütjük benne.
3. A cikória minden sérült levelét eldobjuk, a többit enyhén sós, lobogó vízben 1-2 percig főzzük (így nem lesz olyan kesernyés az íze!), leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A cikóriát az olívaolajon kissé megpirítjuk.
4. A húsdarabokat félbevágjuk, a cikóriával vagy más salátával és a lekvárral frissen tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 570 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu