TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Így szabadulhatsz meg a szikkadt kalácstól!

Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg szilva
1 mk. őrölt fahéj
2 ek. cukor
35 dkg fonott kalács
5 dkg vaj
3 dl tej
1 dl tejszín
2 tasak vaníliás cukor
3 tojás
Az öntethez:
2 cm friss gyömbér
1 dl tej
2 dl tejszín
20 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:
1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, cikkekre vágjuk, az őrölt fahéjjal és a cukorral összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk. A kalácsot felszeleteljük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy kisebb tűzálló sütőtálat. A többi vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, a vaníliás cukrot, jól kikeverjük, hogy a cukor elolvadjon. A tojásokat habosra keverjük, majd a tejes cukormasszához öntjük. A kalácsszeletek a tálban elrendezzük, közéjük tesszük a szilvát és az egészet megöntözzük a tojásos öntettel. Alufóliával letakarjuk, a sütőben 30 percig sütjük.
3. Az öntethez a gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A tejet a tejszínnel felforraljuk, majd beletesszük a gyömbért. Állni hagyjuk. Amikor már a gyömbér íze kiázott, a tejes levet kis edénybe szűrjük. Beletördeljük a csokoládét, és addig melegítjük, amíg a csokoládé elolvad, majd félrehúzzuk a tűzről. Az elkészült kalácspudingot a csokoládéöntettel meglocsolva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 540 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu