TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ez a rakottas kicsit más, mint amit eddig megszoktunk!

Hozzávalók 4 személyre:
4 egyforma karalábé, a levelével
4 csirkemellfilé
5 dkg vaj + a tepsihez
10 dkg reszelt trappista sajt
2 dl tejszín (30%-os)
1 kk. étkezési keményítő

Elkészítés:
1. A karalábé zsenge, friss leveleit megmossuk, leszárítjuk, metéltre vágjuk. A karalábékat meghámozzuk (ha egy része fás, azt vágjuk le, ne használjuk fel, mert nem lesz jóízű az étel), 5-5 szeletre vágjuk, bő sós vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, kissé ferdén 4-4 szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Serpenyőben felforrósítjuk a vajat, a hússzeleteket belefektetjük és nagy lángon gyorsan pirosra sütjük, tányérra szedjük. A serpenyőt félretesszük.
3. Kisebb tepsit kivajazunk, és a karalábészeleteket a sült mellszeletekkel 4 kisebb toronyba rétegezzük, hogy a teteje karalábészelet legyen. Megszórjuk a reszelt sajttal, óvatosan a sütőbe emeljük és 10-15 perc alatt készre sütjük.
4. A mártáshoz a karalábélevél-csíkokat a serpenyőben visszamaradt zsiradékra szórjuk, felöntjük 1 deci vízzel, felforraljuk, hozzáöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, és amikor újból felforrt, a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Keverhetünk hozzá 1 csokor apróra vágott petrezselymet is. Tálaláskor a rakott karalábét tányérra tesszük és körbelocsoljuk a karalábélevél-mártással.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 70 perc múlva
1 adag: 565 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu