TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Az almás pite akkor az igazi, ha vékony a tésztája, vastag a tölteléke.

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
25 dkg vaj + a kenéshez
10 dkg+3 ek. porcukor
1 tojás
1 ek. tejföl
1,5 kg alma (jonatán)
4 ek. étolaj
1 citrom reszelt héja
1 citrom leve
1 tk. fahéj

Elkészítés:
1. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a tejfölt és jól összedolgozzuk. Hűtőben pihentetjük 30 percen keresztül.
2. Közben az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, levét kissé kinyomjuk. Az olajon megdinszteljük a lereszelt almát. A citrom levét és héját 3 evőkanál porcukorral és egy csipet fahéjjal összekeverjük, ezzel ízesítjük az almatölteléket, majd hagyjuk kihűlni.
3. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. A tésztát elfelezzük és az egyik felét visszatesszük a hűtőbe. A másikból lisztezett nyújtódeszkán 18x25 cm méretű tésztalapot nyújtunk. Kivajazott-kilisztezett tepsibe rakjuk a tésztalapot, villával megszurkáljuk, és az előmelegíttet sütőbe tesszük 15 percre, kivesszük, majd hagyjuk kihűlni.
4. Az almatölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztalapon. Kinyújtjuk a másik tésztát is és ráhelyezzük a töltelékre. Ezt a tésztalapot is megszurkáljuk villával. A sütőben további kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kicsit kihűlt, szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 355 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu