TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kényeztető őszi saláta, ha valami különlegességre vágynál.

Hozzávalók 4 személyre:
3 ek. méz
2 kk. színes bors
4 db kecskesajt (125 g/db)
A salátához:
20 dkg vegyes saláta (radicchio, madár, jég)
20 dkg gyümölcs (ananász, mangó, kivi)
Az öntethez:
5 ek. olívaolaj (vagy más aromás olaj)
2 ek. balzsamecet
1 mk. mustár

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A mézet kis lábosban fölmelegítjük, hozzáadjuk a borsot. A kecskesajtokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük a borsos mézzel, és a sütőben 10-15 percig sütjük.
2. A salátához a salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, falatnyi darabokra tépkedjük. A gyümölcsöket értelemszerűen meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat kockákra-csíkokra vágjuk.
3. Az öntethez simára keverjük az olajat az ecettel és a mustárral, sóval, borssal ízesítjük. Az öntetet összefogatjuk a salátával és a gyümölcsökkel. A salátát tányérra halmozzuk, tetejére fektetjük felszeletelve a sajtot.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 645 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár.hu