TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ilyen különleges tésztát ritkán sütünk, de megéri!

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
A fehér tésztához:
1 tojásfehérje
3 dkg vaj
3 dkg cukor
2 dkg liszt
A barna tésztához:
5 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
2 ek. kakaó
fél csomag sütőpor
A töltelékhez:
25 dkg túró
15 dkg cukor
2 dl habtejszín
1 csomag habfix
2 banán

Elkészítés:
1. Sütőpapírra ceruzával zsiráffolt-mintát rajzolunk. Ezután a mintával lefelé a tepsire fektetjük. A tojásfehérjét habbá verjük. Az olvasztott vajat kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásfehérjét és elkeverjük. Rászitáljuk a lisztet, és simára keverjük. A keveréket habzsákba vagy nejlonzacskóba töltjük, aminek a sarkát levágjuk, és „megrajzoljuk” vele a papíron látható vonalakat. Hűtőbe tesszük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A barna piskótához a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és az átszitált sütőport. A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. A barna tésztával kitöltjük a papíron levő lyukakat, óvatosan elsimítjuk, és a sütőben 10 perc alatt készre sütjük. Még melegen nedves konyharuhára fordítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és feltekerjük, úgy, hogy a minta legyen kívül.
4. A töltelékhez a túrót villával összetörjük, és összekeverjük a cukorral. A tejszínből kemény habot verünk, és ezt is hozzákeverjük a túróhoz. Belekeverjük a zselatin fixet. A banánt nagyobb darabokra vágjuk. A kiterített piskótalapot megkenjük a túrókrémmel, az alját kirakjuk egy sorban banánnal, majd feltekerjük. Hűtőben hagyjuk állni egy órát tálalás előtt. Szeletelve kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 245 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár