TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ázsiai ízekkel ajánlunk egy tökéletes ebédet.

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg csirkemell
10 dkg üvegtészta
2 gerezd fokhagyma
2 ek. szójaszósz
2 ek. fehérborecet
1 kígyóuborka
2 ek. olívaolaj
3 ek. pirított szezámmag
A páchoz:
2 gerezd fokhagyma
1 grépfrút
1 ek. olaj
2 ek. méz

Elkészítés:
1. A csirkemelleket megmossuk, 1cm vastag szeletekre vágjuk. A páchoz a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A grépfrútot megmossuk, héját lereszeljük, felének kicsavarjuk a levét. Kis tálban összekeverjük a fokhagymát, a grépfrút héját és levét, az olajat, a mézet, csipetnyi sót és borsot. Beleforgatjuk a húst és 1 órát benne hagyjuk
2. Az üvegtésztát forró vízben kb. 10 percig áztatjuk, amíg megpuhul. Közben a fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, összekeverjük a szójaszósszal és a fehérborecettel. Az uborkát megmossuk, hosszú csíkokra vágjuk. A tésztát leszűrjük, majd összekeverjük az uborkával és a szójás páccal. Alaposan átforgatjuk, majd a hűtőben 30 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
3. A grillserpenyőben az olajon a húsok mindkét oldalát 5-5 percig sütjük, közben kenegetjük a páccal. Kis fazékban a maradék mázat körülbelül 1 percig forraljuk, majd a hús mellé tálaljuk. Pirított szezámmaggal és olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 495 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár