TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zelleres-húsos rétesbatyu

Hozzávalók 4 személyre:
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg zeller
60 dkg burgonya
5 dkg vaj
őrölt római kömény, ízlés szerint
1 ek. vágott petrezselyem
60 dkg pulykamell
mexikói fűszerkeverék, ízlés szerint
2 ek. olaj + 1/2 dl a locsoláshoz
8 lap rétestészta


Elkészítés:
1. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A zellert megtisztítjuk, négybe, majd vékony lapokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és a zellerhez hasonló lapokra daraboljuk.
2. Felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a zellert és a burgonyát. Kevés víz aláöntésével fedő alatt megpároljuk. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezzük, majd belekeverjük a petrezselymet. Félretesszük.
3. A húst megmossuk, négy nagy, vagy 8 kisebb szeletbe vágjuk,és befűszerezzük. Felforrósítunk 2 ek. olajat, és megsütjük benne a húst.
4. Konyharuhára kiterítünk két réteslapot, meglocsoljuk olajjal, ráteszünk egy szelet húst, és ráhalmozzuk a burgonya negyedét. Becsomagoljuk a tésztalapba, végeit aláhajtjuk, majd a többivel ugyanígy járunk el.
5. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A batyukat kiolajozott sütőlapra tesszük, és a sütőben 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Kivesszük, kettévágjuk és tálaljuk. Adhatunk mellé ízlés szerint sajtmártást, zöldségeket, salátát is.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 550 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár