TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rakottast így is lehet készíteni!

Hozzávalók 4 személyre:
1 cukkini
1/2 padlizsán
1 kaliforniai paprika
4 ek. olívaolaj
3 tojás
6 dkg reszelt parmezán sajt
4 szem koktélparadicsom a díszítéshez
A mártáshoz:
2 ek. majonéz
2 ek. joghurt
1/2 cs. finomra vágott snidling


Elkészítés:
1. A cukkinit, a padlizsánt, a paprikát megtisztítjuk, megmossuk. A cukkinit és a padlizsánt felkarikázzuk, a paprikát szélesebb hasábokra vágjuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, megpirítjuk benne a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk.
2. A tojásokat felütjük, habverővel felverjük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, és a serpenyőben egész vékonyan, palacsintaszerűen, nem mozgatva megsütjük. Deszkára csúsztatjuk.
3. A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. Széles szájú pohárral vagy magas falú szaggatóval korongokat szúrunk a tojáslepényből. A sült zöldséggel rétegezzük (ilyenkor a magas falú szaggató segítségünkre lehet, könnyebb a tornyot összerakni). Tűzálló tálba rakjuk, és a sütőben 5 perc alatt megpirítjuk.
4. A mártáshoz a majonézt a joghurttal elkeverjük, sóval, borssal és a snidlinggel ízesítjük. A cukkinitornyokat a paradicsommal díszítjük, a mártással kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 305 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár