TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Három réteg csodás élvezet.

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
A tésztához:
30 dkg vaj
1 dl méz
45 dkg zabpehely
A krémhez:
3 dl tej
1 csomag vaníliapuding
3 zselatinlap
20 dkg ricotta
25 dkg mascarpone
A töltelékhez:
1,5 kg alma (édes)
3-4 ek. kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mk. szerecsendió
1 mk. őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
2 ek. vaj

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. A vajat a mézzel folyékonnyá olvasztjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és addig keverjük, amíg a pelyheket teljesen beborítja a vajas méz. Sütőpapírral kibélelt sütőlapra terítjük, 160 °C sütőben kb. 20 percig sütjük (puhítjuk), vagy amíg teljesen megpuhul.
2. A töltelékhez az almát meghámozzuk, és a húsát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Megszórjuk a kristálycukorral, szerecsendióval és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Legalább félórát pihentetjük, majd lazán kinyomkodjuk a levét (vigyázzunk, hogy ne nyomkodjuk túl, mert száraz lesz a töltelék). Ezt követően hozzáreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a mazsolát és összekeverjük.
3. A tejet a pudingporral sűrűre főzzük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk kb. 5 percre, vagy amíg megduzzad. Kinyomkodjuk, hozzáadjuk a meleg pudinghoz. Végül a mascarponét, a ricottát is belekeverjük, simára eldolgozzuk.
4. A megpuhult zabpelyhet 2 evőkanál vajjal elkeverjük, és kétharmadát belenyomkodjuk a tepsibe (20x25 cm). Egyenletesen elosztjuk rajta a pudingos krém felét. Tetejére rárakjuk az almatölteléket, rákenjük a maradék pudingos krémet. A tetejét megszórjuk a maradék pehellyel. Lefedjük és hűtőszekrényben pihentetjük legalább 4 órán keresztül.

Munka: Kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 385 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár