TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nem csak az olaszok értenek a tésztákhoz. Ez a japán változat is fenséges!

Hozzávalók 4 személyre:
2 padlizsán
kb. fél dl olaj a sütéshez
30 dkg soba tészta (vagy metélt)
1 lila hagyma
1 mangó
4 dkg friss, aprított bazsalikom
4 dkg friss, aprított koriander

A fűszeres léhez:
120 ml rizsecet
4 dkg cukor
1 tk. só
2 gerezd fokhagyma
1 piros chilipaprika
1 tk. szezámolaj
1 lime reszelt héja és facsart leve

Elkészítés:
1. Nyeles forralóban alacsony lángon összemelegítjük a fűszeres léhez az ecetet, a cukrot és a sót, amíg a cukor teljesen felolvad (kb. 1 perc). A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A chilit megmossuk, felaprítjuk. A fokhagymát, a chilit, a szezámolajat a lébe keverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt belereszeljük a lime héját és belefacsarjuk a levét.
2. A padlizsánt megmossuk, 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és aranybarnára sütjük be padlizsánt. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges zsiradékot, majd alaposan megsózzuk.
3. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben puhára főzzük kb. 5-7 perc alatt. Akkor jó, ha harapható, nem túl puha. Hideg vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük, és egy tiszta konyharuhára borítjuk, hogy kissé megszáradjon.
4. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A mangót meghámozzuk, felkockázzuk. Nagyobb keverőtálban összekeverjük a tésztát és a fűszeres levet, majd hozzáadjuk a padlizsánkockákat, a lila hagymát és a mangót, valamint a friss zöldfűszerek felét. Egy-két órát hagyhatjuk, hogy az íze összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt megszórjuk a maradék zöldfűszerrel.

Tészta, hajdinából: A soba (szoba) hajdinából készült japán tészta. Vékony szálakra vágják, nem úgy, mint a vastagabb, és búzalisztből készült udon tésztát..

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 485 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár