TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A franciák melegszendvicse egyszerű, mégis gasztronómiai élményt jelent az elfogyasztása.

Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet szendvicskenyér
1 ek. mustár
4 dl besamel
8 szelet sonka
15 dkg reszelt sajt
1 ek. vaj
A tetejére:
1 ek. vaj
4 tojás

Elkészítés:
1. Vékonyan megkenünk 4 szelet kenyeret mustárral, majd a besamelmártással. Ráteszünk 2-2 szelet sonkát, megszórjuk a reszelt sajttal, lefedjük 1-1 szelet kenyérrel.
3. Serpenyőben, a vajon, a szendvicseket mindkét oldalukon barnára sütjük. A tetejüket megkenjük a maradék besamellel, és forró grill alatt egy perc alatt megpirítjuk.
4. A tetejére a vajon 4 tükörtojást sütünk, és a szendvicsekre tesszük.

Története: Úgy mesélik, hogy egy munkás egyszer a kemencén felejtette uzsonnára vitt sajtos-sonkás szendvicsét, kicsit megolvadt benne a sajt, megpirult, és így még finomabb lett. A Croque Monsieur-t (ejtsd: krok möszjő) párja a Croque Madame (ejtsd: krok mádám) abban különbözik, hogy a tetejére “kalapként”még egy tükörtojást is sütnek.


Munka: Kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 darab: 430 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár