TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egy kis kézügyesség kell hozzá, de pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók 4 darabhoz:
30 dkg szilva
4+2 ek cukor
1 mk. fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
1 csomag friss, kinyújtott leveles tészta (275 g)
A tetejére porcukor

Elkészítés:
1. A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, és 4 ek cukorral, a fahéjjal együtt kis lábasban közepes lángon, gyakran kevergetve főzzük-karamellizáljuk, amíg sűrű, szirupos, darabos gyümölcspürét kapunk. Félretesszük.
2. A pudingot a tejjel és a maradék 2 ek. cukorral megfőzzük a tasakon található leírás szerint.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát kitekerjük, 4 téglalapba vágjuk. A téglalapokat gondolatban három részre osztjuk hosszában. A két szélső részt oldalról bevagdossuk kb. 1,5 cm-ként. A középső részre először pudingot, majd szilvás tölteléket halmozunk, majd az oldalsó csíkokat felváltva a két oldalról, ráhajtjuk. A sütőben 20 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 darab: 460 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár