TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hal és zöldség, a legjobb párosítás.

Hozzávalók 4 személyre:
8 kicsi cukkini (kb. 60 dkg)
1 dl olívaolaj
1 mk. fűszerpaprika
1 mk. római kömény
1 csokor kapor
2 ek. citromlé
80 dkg tengeri sügér vagy pisztrángfilé
20 dkg ricotta
mentalevél

Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A cukkinit megmossuk, kis kockára vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Meglocsoljuk kb. fél dl olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, kb. 18 percig sütjük, majd kivesszük, megszórjuk fűszerpaprikával, római köménnyel, frissen felaprított kaporral, és visszatesszük még 2 percre. Tálba öntjük, összekeverjük a citromlével és megsózzuk.
2. A tengeri sügért kifilézzük, kiszálkázzuk. A filéket kettévágjuk, és 3 ek. olajon először a bőrös oldalát jól lepirítjuk, majd a másikat is. 180 C°os sütőben további 3 perc alatt készre sütjük.
3. Tálalásnál a cukkinikockát tányérra halmozzunk, ricottát kanalazunk rá, és a tetejére tesszük a halat. Meglocsoljuk még olívaolajjal, és mentalevéllel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 530 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár