TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kecskesajtgolyók mandulamorzsában, vörösboros szőlővel

Hozzávalók 4 személyre:
4 dl száraz vörösbor
15 dkg világos nádcukor
3 szem csillagánizs
8 szem kardamom
15 dkg mag nélküli kékszőlő
20 dkg krémes kecskesajt
5 dkg sózott mandula
2 marék rukola

Elkészítés:
1. A bort nyeles forralóban közepes lángon felmelegítjük. Hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg az teljesen felolvad, majd beleszórjuk a csillagánizsokat és a kardamommagokat is, összeforraljuk, forrás után további 25-30 percig gyöngyöztetjük, amíg kissé besűrűsödik.
2. Közben a szőlőt megmossuk, leszemezzük. Amikor a bor besűrűsödött, a lángot alacsonyra vesszük, és hozzáadjuk a szőlőszemeket. A szirupban kb. 5 perc alatt átmelegítjük a gyümölcsöt. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A kecskesajtot 12 egyenlő részre osztjuk, és egyforma golyókat formázunk belőle. A mandulát aprítógépben durvára daráljuk, majd tálba kiszórjuk, és meghempergetjük benne a sajtgolyókat. Fóliával lefedett tálcán legalább 1 órát hagyjuk hűtőben hűlni és dermedni a golyókat.
4. Tálaláshoz a megmosott rukolaleveleket a tányérokon ízlésesen elrendezzük, rátesszük a mandulás sajtgolyókat, majd köré kanalazzuk a szőlős szirupot.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 530 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttár