TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A szőlőt most krémes tortába kevertük, és egy kis bort is öntöttünk hozzá.

Hozzávalók 8 szelethez:
4 tojás
3 ek. + 140 ml ásványvíz
1 csomag vaníliás cukor
2 + 2 ek. cukor
2 ek. liszt
2 ek. kukoricakeményítő
3 dl száraz fehérbor
6 lapzselatin
2,5 dl natúr joghurt
20 dkg kék és zöld szőlő

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180C°-ra. Két tojást szétválasztunk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 3 evőkanál ásványvizet, a vaníliás cukrot, 2 ek. cukrot és egy csipet sót. Elkeverjük benne a tojássárgáját. Hozzáadjuk a lisztet, 1 ek. kukorica keményítőt és egyneművé keverjük. A 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát, majd betesszük a sütőbe 20-25 percre. Amikor elkészült, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
2. A maradék 2 tojássárgáját 2 ek cukorral, 1 ek keményítővel, 140 ml ásványvízzel és a borral elegyítünk, és vízfürdő felett addig keverjük, amíg krémes lesz (10-15 perc).
3. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, amikor megpuhult, belekeverjük a krémbe, hagyjuk elolvadni, majd kb. 15 percig hűtjük. Kemény habbá verjük a maradék 2 tojás fehérjét, hozzáadjuk a joghurtot és egy fakanállal beleforgatjuk a krémbe. Óvatosan elkeverjük benne a szőlőszemek kétharmadát.
4. A piskótát visszatesszük a formába, ráöntjük a krémet és hűtőben pihentetjük 5 órán keresztül. Óvatosan fellazítjuk a tortát a gyűrűből, rászórjuk díszítésnek a maradék szőlőt, majd fel 8 darabra vágjuk egy éles késsel.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 360 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár