TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lazacos lasagne

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet lazacfilé, bőr nélkül
25 dkg spenót
25 dkg édeskömény
4 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1/2 citrom leve
25 dkg lasagne tészta
15 dkg reszelt sajt
A besamelhez:
10 dkg vaj
1 ek. liszt
3,5 dl szobahőmérsékletű tej
1 csipet frissen reszelt szerecsendió

Elkészítés:
1. A lazacot megmossuk, leszárítjuk. A spenótot és az édesköményt megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk.
2. Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olívaolajat és a halszeleteket megsütjük benne, tányérra szedjük. A hal után az édesköményt a másik kanál olívaolajon a citromlé hozzáadásával 5-6 perc alatt megpároljuk. A spenótot sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymával elkeverjük.
3. A besamelhez kisebb lábosban felmelegítjük a vajat, rádobjuk a lisztet, és habverővel azonnal kevergetni kezdjük és a tejet lassan hozzáöntve beforraljuk. Sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük.
4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Kisebb tepsi aljára tésztát fektetünk, arra egy vékony réteg spenótot, rámorzsolunk a sült lazacból, arra pedig édesköményt teszünk. Meglocsoljuk a besamellel, és a rétegezést folytatjuk. A tetejére besamel és reszelt sajt kerül. Sütőbe toljuk és 25 perc alatt készre sütjük. Forrón ne szeleteljük, hagyjuk hűlni.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 845 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár