TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Egészben töltött tök

Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes zsenge spárgatök (kb. 1 kilós)
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
1 csokor petrezselyem
50 dkg darált sertéshús
1 tojás
0,5 dl olaj
10 dkg trappista sajt

Elkészítés:
1. A tököt (nem sütőtököt!) zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, a két végét levágjuk, kikaparjuk a magjait, de a tököt nem vágjuk ketté. A tököt sózzuk, borsozzuk
2. A zsemléket bő hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A vöröshagymát, fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A rozmaringot, a petrezselymet felaprítjuk, a sajtot lereszeljük. A darált húshoz hozzáadjuk a zsemléket, a tojást, a hagymákat, a zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megtöltjük vele a tököt
3. A sütőt 180 °C-ra kapcsoljuk. A tepsit kiolajozzuk, beletesszük a tököket, meglocsoljuk olajjal és alufóliával lefedve 30 percet pároljuk. Végül leszedjük a fóliát, megszórjuk a reszelt sajttal és a forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor vastag szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk a szaftjával.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 685 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár