TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pácolt lazac, sörbundában sült gombával

Hozzávalók 4 személyre:

A bundázott gombához:
50 dkg shitake gomba
2 nagy tojás
2 dl világos sör
12 dkg liszt
12 dkg kukoricaliszt
olaj a sütéshez (kb 1l)
A lazachoz:
2 szelet bacon
1 ek. vaj
1 újhagyma
3 dl világos sör
80 dkg lazacfilé
A szószhoz:
0,5 kg fokhagyma
450 g joghurt
2 tojássárgája
1 ek. mustár
1 citrom leve
3 dl olaj

Elkészítés:
1. A szószhoz a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A fokhagymát becsomagoljuk alufóliába, és fél órára a sütőbe tesszük. Kivesszük, kihűtjük, majd kicsomagoljuk, megtisztítjuk.
2. Turmixgépbe tesszük a sült fokhagymadarabokat, a joghurtot, a tojássárgáját, a mustárt, a citromlevet, sózzuk, borsozzuk, majd egyneművé keverjük. Miközben keverjük, lassan csorgatva hozzáöntjük az olajat, és krémes állagúra mixeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A gombát alaposan megmossuk, majd felszeleteljük kb. fél cm vastagságúra. A bundához nagyobb tálba ütjük a tojások sárgáját, hozzáadjuk a sört, a lisztet, a kukoricalisztet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, egyneművé keverjük. A tojásfehérjét felverjük, és a keverékhez adjuk. Nagy lábasban bő olajat melegítünk (180°C). A gombákat először a keverékbe mártjuk, majd a forró olajban 2-3 perc alatt készre sütjük. Papírtörlőre szedjük, alaposan lecsöpögtetjük.
4. A lazachoz a bacont csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A bacont serpenyőben lepirítjuk, mikor már aranybarna, hozzáadjuk a vajat és az újhagymát. Sörrel felöntjük, és takarékon tovább melegítjük. Belehelyezzük a lazacszeleteket bőrrel lefelé, ízlés szerint sózzuk, majd 3 percig fedő alatt puhára pároljuk. Ezután megfordítjuk (bőrével felfelé), ismét lefedjük és 3 percig pároljuk. A halat kivesszük a serpenyőből, a levet beforraljuk, és tálalásnál leöntjük vele a lazacszeleteket. A gombát mellé tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 380 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár