TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lila hagymás jércemell

Hozzávalók 4 személyre:
4 jércemellfilé (csirkemellfilé)
2 fej lilahagyma
fél dl olívaolaj

A mártáshoz:
4 dkg vaj
1 ek. liszt
2 dl barna sör
fél dl 30%-os tejszín

Elkészítés
1. A jércemellfiléket lapjával nem teljesen félbevágjuk, szétnyitjuk, kiklopfoljuk. A lila hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A jércemelleket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a lila hagymával, és egyesével szorosan felcsavarjuk. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a tekercseket fogpiszkálóval összetűzzük. Kívülről is sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk az olívaolajjal, és lefóliázva hűtőben 1 órát pácoljuk.
2. A tekercseket forró serpenyőben, a saját pácoló olajával mindkét oldalán pirosra sütjük.
3. A visszamaradt szafton felolvasztjuk a vajat, megpezsegtetjük a lisztet, majd felöntjük a barna sörrel, és közepes tűzön 2-3 percet főzzük. Végül belekeverjük a kevés forró mártással elkevert tejszínt és sóval, borssal ízesítjük. A húsokhoz kínáljuk. Párolt rizst adhatunk hozzá köretnek.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 550 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár