TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kókuszos töltött padlizsán

Hozzávalók 4 személy részére:
4 kisebb méretű padlizsán
1 kis fej vöröshagyma
3 ek. kókuszzsír
4 ek. kókuszreszelék
4 dl kókusztej
4 ek. kókuszchips
1 chili paprika
1 lime vagy citrom leve

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk úgy, hogy kb. fél cm vékony peremük maradjon. A kikapart padlizsánhúst apróra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk.
2. A kikapart padlizsánokat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, a sütőben 20 perc alatt enyhén megsütjük. Nagyobb serpenyőben a kókuszzsíron a hagymát enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánhúst, belekeverjük a kókuszreszeléket és 2 dl kókusztejet, megsózzuk és megsütjük.
3. A fél padlizsánokat megtöltjük a kókuszos padlizsánhússal, megszórjuk a tetejét kókuszchips-szel és a sütőben további 10 perc alatt megpirítjuk.
4. A mártáshoz a chilit megmossuk, kimagozzuk, apróra vágjuk. A maradék kókusztejet a chilivel, egy csipet sóval összeforraljuk (5 perc). A végén lime lével vagy citromlével ízesítjük, és a megsült töltött padlizsánokkal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 540 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár