TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Gombás-spenótos pite

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg liszt
15 dkg vaj
6 ek. hideg víz
A feltéthez:
50 dkg csiperkegomba (erdei gombával keverve még finomabb)
2 ek. olívaolaj
1 ek. vaj + a formához
1 nagy marék spenótlevél
1 ek. tejföl
15 dkg ricotta

Elkészítés:
1. Gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk a lisztet a vajjal, a vízzel, 1-2 csipet sóval. Fóliába csomagoljuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
2. A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk, majd az olaj és a vaj keverékén megpirítjuk. Az utolsó 2-3 percre hozzádobjuk a spenótot is, hogy a hő hatására kissé megfonnyadjon. Hagyjuk hűlni, míg a tésztával dolgozunk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát megfelezzük, mindkét részét kinyújtjuk, az egyiket a piteformánál nagyobbra, hogy peremet is tudjunk készíteni neki, a másikat a pitetál nagyságára. A nagyobb tésztalappal kibéleljük a kivajazott formát (az oldalát is).
4. A pirított gombás spenóthoz keverjük a tejfölt, a ricottát, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, majd a tésztán elegyengetjük. Ráfektetjük a kisebb tésztalapot, s szélét ujjal körbenyomkodjuk, közepébe keresztet vágunk, és a tésztát kihajtjuk. A sütőben 45 percig sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 665 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár