TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ha neked sem sikerül szépre a piskóta, mert felpúposodik, széttörik, akkor ez a te tortád! A tetejét le kell vágni és összemorzsolni!

Hozzávalók kb. 12 szelethez:
A tésztához:
4 tojás
20 dkg cukor
1/2 rúd vanília
20 dkg vaj
20 dkg liszt
1 tasak sütőpor
A töltelékhez:
30 dkg szilva
3 ek. cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 mk. fahéj
1 tasak tortazselé
6 lap zselatin
2 dl tejszín
5 dkg csokoládé
A díszítéshez:
1 ek. kakaópor
mentalevelek

Elkészítés:
1. Kivajazunk egy 28 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral, a vanília kikapart pépjével és egy csipet sóval habosra keverjük, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozzuk, a tortaformába simítjuk, és a sütőben 30-40 percig, tűpróbáig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. A töltelékhez a szilvát megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal addig főzzük, amíg a cukor elolvad. A tortazselét a csomagoláson leírtak szerint kikeverjük vízzel, és a szilvához keverjük. Hagyjuk kihűlni.
3. A megsült tortalapot vízszintesen félbevágjuk, elegyengetjük rajta a zselés szilvát. A másik tortalapot konyhai aprítógéppel morzsává zúzzuk. A csokoládét lereszeljük.
4. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét. A zselatint kinyomkodjuk, felmelegítjük, és a tejszínhez keverjük. A zselésített csokis tejszínt kupola alakban a szilvára halmozzuk. A darált morzsát a tetejére szórjuk, rányomkodjuk, majd kakaóporral meghintjük. Szeleteljük, mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Tipp: Színezett marcipánból készíthetünk virágdíszeket, és a mesefigurára emlékeztető kis vakondokot is ültethetünk a torta, azaz a vakondtúrás tetejére.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 495 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár