TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Még nincs vége a grillszezonnak!

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertésszűzpecsenye
1-1 piros, sárga, zöld kaliforniai paprika
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
1 dl olívaolaj
10 dkg kukoricaliszt

Elkészítés:
1. A húst vékonyan lehártyázzuk és 3x3 centis kockákra daraboljuk. A paprikákat megmossuk, leszárítjuk, hús méretű darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nyolcadoljuk, rétegeire szedjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk, a zöldfűszereket megmossuk, leszárítjuk, apróra vágjuk.
2. A húskockákat, a paprikakockákat, a hagymadarabokat váltakozva nyársakra húzzuk, sózzuk, borsozzuk.
3. A zúzott fokhagymát, az aprított fűszereket 4 evőkanál olívaolajjal elkeverjük és megkenjük vele a nyársakat.
4. Végül az elkészült saslikokat kukoricalisztbe forgatjuk és alutálba fektetjük. Aláöntjük az olívaolajat, és a forró grillrácson minden oldalukat pirosra sütjük.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 75 perc múlva
1 adag: 510 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár