TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ne sajnálja az időt a hab felverésre, csak a kemény hab lesz tökéletes.

Hozzávalók kb. 24 szelethez:
10 szem (kb. 50 dkg) szilva
3 ek. kristálycukor
1 tk. őrölt fahéj
5 tojás
12+20 dkg porcukor
12,5 dkg margarin vagy vaj
30 dkg liszt
1 sütőpor
2 dl tej
1 tk. citromlé

Elkészítés:
1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, hosszában félbevágjuk. A kristálycukrot elkeverjük a fahéjjal, megforgatjuk benne a fél szilvákat. A tojásokat kettéválasztjuk.
2. A tojássárgáját 12 dkg porcukorral, a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és a tejet. Simára keverjük.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A nagy tepsit (30x40 cm) kibéleljük sütőpapírral. A tésztát a tepsibe simítjuk, megrakjuk a szilvával, majd 35-40 percig sütjük.
4. A tetejére a tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a 20 dkg porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a sütemény tetejére, és visszatesszük a sütőbe további 15-20 percre. A sütőt lekapcsoljuk 150 °C-ra, hogy a hab inkább száradjon, ne süljön nagyon meg. Rózsaszínűre megsütjük. Miután kicsit kihűlt, vizes késsel szeleteljük.

Tipp: Ne kísérletezzen a tojások szétválasztásával! Mindig egyesével végezze, mert biztosan az utolsó rontja el tiszta fehérjéket!


Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 215 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár