TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Itt a bizonyíték, hogy egy torta zöldséggel is készülhet!

Hozzávalók kb. 6 szelethez:
A tésztához:
20 dkg rozsliszt
10 dkg hideg vaj
1 tojás
A töltelékhez:
2 cukkini
10 dkg zsírosabb sajt
20 dkg krémes ricotta
1 ek. felaprított petrezselyem
1 zöldcitrom reszelt héja
1 kk. méz
1 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóiból laza tésztát gyúrunk, fóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a cukkinit megmossuk, kb. 2 mm vékony szeletekre vágjuk. A sajtot lereszeljük.
2. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, és kb. 24 cm-es piteformába nyomkodjuk úgy, hogy az oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 10 percig elősütjük.
3. Tálban összekeverjük a ricottát a petrezselyemmel és a citromhéjjal, sózzuk, borsozzuk, majd elosztjuk az elősütött tésztán. Körkörös mintában, váltakozva kirakjuk a cukkiniszeletekkel, majd megszórjuk a reszelt sajttal. A végén megcsurgatjuk a mézzel elkevert olajjal. A sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük, ezalatt a sajt megolvad és szép aranybarna lesz a felülete. Kicsit pihentetjük, majd szeletelve kínáljuk.


Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 385 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár