TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Könnyű, krémes sütemény, ami látványos és nagyon finom. Egyszerűen ki kell próbálni. imádni fogják ezt a receptet!

Hozzávalók kb. 30 szelethez:

A tésztához:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 tojás
18 dkg cukor
1 dl víz
1/2 dl olaj
2 ek. kakaó
1 mk. citromlé

A pudinghoz:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
6 ek. cukor

A tetejére:
80 dkg tejföl
5 ek. porcukor
10 g zselatin

Elkészítés:
1. A pudingot csomómentesre keverjük kevés tejjel, hozzáadjuk a cukrot és a többi tejet, majd kevergetve sűrűsödésig főzzük. Langyosra hűtjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a lisztet, egy csipet sót és a sütőport összekeverjük. A tojássárgákat a cukorral nagyon habosra mixeljük, hozzáöntjük részletekben a vizet, aztán az olajat is, közben folyamatosan keverjük. A lisztet is beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a citromlét, majd a habot óvatosan a keverékbe forgatjuk.
3. Kibélelünk sütőpapírral egy nagy tepsit (25x35 cm). A tészta felét a tepsibe öntjük, a másik felébe belekeverjük a kakaót, és rácsorgatjuk a tepsiben lévő tésztára. A pudingból teáskanállal a tészta tetejére egyenletes darabkákat szaggatunk. A sütőben 40-45 percig sütjük.
4. A tejfölt elkeverjük a porcukorral. A zselatint a csomagolásán olvasható utasítás szerint kevés vízbe áztatjuk. Ha megdagadt, hozzámerünk 2 dl cukros tejfölt, melegítve feloldjuk benne a zselatint, és összekeverjük a visszamaradt tejföllel, majd a sütire öntjük. Szeletelés előtt pár órát hűtőben tartjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 152 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár