TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Uborkás pisztrángtekercs zöldbabbal és salátával

Hozzávalók 6 személyre:
2 fej vöröshagyma
1 nagyobb diónyi gyömbér
6 pisztráng filé
1 lime reszelt héja
1 kisebb kígyóuborka
20 dkg zöldbab
5 dkg vaj
A salátához:
15 dkg quinoa
1 kígyóuborka
2 paradicsom
2 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor menta
2 citrom leve
4 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A salátához a quinoát alaposan megmossuk, kétszeres mennyiségű vízben, 15-20 perc alatt puhára főzzük. Az uborkát, a paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, magjait kikaparjuk, a húsukat apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékonyra karikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. A petrezselymet és a mentát finomra aprítjuk. A quinoához keverjük a felaprított zöldségeket, fűszereket, a citromlevet és az olívaolajat, alaposan elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Hűtőben 30 percig pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
2. A halhoz a hagymát meghámozzuk, cikkekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A hagymát és a gyömbért lábosba szórjuk, felöntjük 2 dl vízzel, és 25 percig főzzük, majd leszűrjük.
3. A pisztrángokat megmossuk, fejüket levágjuk, kifilézzük. Ehhez deszkára fektetjük, a fejüknél bevágunk, és a gerincük mellett lefejtjük a halhúst. A bőrét is lehúzzuk. A halat leöblítjük, szárazra töröljük.
4. A sütőt előmelegítjük 160C°-ra. Zöldséghámozóval az uborkából szeljünk szép szeleteket hosszában. A pisztrángra fektetjük, szorosan feltekerjük, fogpiszkálóval átszúrjuk, hogy ne essen szét. Betekerjük alufóliába. Tepsibe öntjük a korábban főzött gyömbéres alaplevet, és elhelyezzük benne a tekercseket. Sütőbe tesszük 15 percre.
5. Közben a zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk. Serpenyőben vajat hevítünk, és megpároljuk rajta a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A halat kicsomagoljuk, a zöldbabbal és a salátával tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 370 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár