TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lila hagymás lepény

Hozzávalók 4 szelethez:
25 dkg liszt
8 dkg kukoricakeményítő
1 tojássárgája
1 tasak sütőpor
A feltéthez:
6-8 fej lila hagyma
6 ek. olívaolaj
4 ek. balzsamecet
1 ek. liszt
1 cs. friss, felaprított csombor
5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:
1. A lisztet összedolgozzuk a keményítővel, a vajjal, egy csipet sóval, a tojássárgájával, a sütőporral, 6 ek. vízzel. Cipóvá gyúrjuk, és 1 órát pihentetjük a hűtőben.
2. A lila hagymákat megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk, majd az olívaolajon – takarékon – 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a balzsamecetet és pici vizet, sót és borsot, és további 10 percig pároljuk.
3. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk, majd kivajazott tepsibe tesszük, villával megszurkáljuk, meghintjük a liszttel. A párolt hagymát egyenletesen elosztjuk rajta, frissen őrölt borssal és a felaprított csomborral megszórjuk. A sütőben kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve a reszelt parmezánnal meghintjük, és szeletelve azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 szelet: 765 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár