TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A szilva húsokkal is remek, most raguba kevertük.

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg sertéshús (tarja vagy karaj)
1 ujjnyi friss gyömbér
1 chili paprika
5 ek. fehérbor
5 ek. szójaszósz
1 csokor zöldhagyma
2 ek. olaj
1 tk. kínai ötfűszerkeverék
1 rúd fahéj
2 ek. cukor
1 ek. sűrített paradicsom
5 dl húsleves
6 szem szilva

Elkészítés:
1. A húst falatnyi darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A chilit megmossuk, felkarikázzuk. A húst összeforgatjuk a borral, a szójaszósszal, a gyömbérrel, a chilivel, és 1 órát pácoljuk.
2. A zöldhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, mélyebb serpenyőben, az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az ötfűszert, a fahéjat, a cukrot. Belekeverjük a húst, lepirítjuk. Ráöntjük a páclevet, a sűrített paradicsomot, a húslevest, és kb. 1 órát főzzük.
3. A szilvákat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. A főzési idő letelte után a húshoz keverjük, és még pár percig főzzük. Ízlés szerint párolt rizst, vagy bulgurt, tálalunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 445 kcal + köret


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár