TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Nemcsak az íze fantasztikus, hanem a formája is levesz a lábáról!

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
A tésztához:
15 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
30 dkg liszt
1 tojássárgája
2 ek. tej
A töltelékhez:
4 ek. szilvalekvár
12-14 szem szilva
2 alma
2 ek. méz

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk, ha kell, adhatunk még hozzá tejet. Gombóccá formázzuk, frissen tartó fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük.
2. Amíg a tészta pihen, a szilvákat megmossuk, kimagozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztával kibélelünk egy 24 cm-es kapcsos tortaformát úgy, hogy az oldalára is jusson. Nehezéknek megszórjuk csicseriborsóval vagy babbal, és sütőben 15 perc alatt elősütjük.
3. Ha kihűlt, eltávolítjuk a nehezéket, a tésztát megkenjük szilvalekvárral, majd kirakjuk a fél szilvákkal, magházukkal lefelé. Az alma “tetejét” levágjuk, és felülről haladva zöldséghámozóval vékonyan hámozzuk, rózsát formázunk belőle és a torta közepébe tesszük. További almaszirmokat helyezünk a szilvák köré. Meglocsoljuk a mézzel, és további 20 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 430 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár