TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A lila héjú zöldséget ehetjük töltve, sütve, szeletelve, kockázva - bátran kísérletezzünk vele, akár hús helyett is ideális.

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
2 szép nagy padlizsán
4 ek. olívaolaj
3 nagy golyó mozzarella sajt
10 dkg koktélparadicsom
1 kis doboz paradicsomszósz
15 dkg sonkafelvágott, szeletben
3 ág friss bazsalikom

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A padlizsánt megmossuk, kb. 1,5 cm vastag szeletekre szeljük, és a szeletek mindkét oldalát megkenjük olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, és puhára sütjük, kb. 15 perc alatt.
2. A mozzarellát lecsepegtetjük, a paradicsomokat megmossuk, mindkettőt vékonyan felszeleteljük. A sült padlizsánokat megkenjük paradicsomszósszal, rájuk tesszük a sonka- és mozzarellaszeleteket, a koktélparadicsomot, bazsalikomleveleket.
3. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és visszatesszük a sütőbe, kb. 10 percre, amíg a sajt meg olvad.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 szelet: 95 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár