TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Vaníliás-kekszes torta – sütés nélkül

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
Az alaphoz:
15 dkg háztartási keksz
5 dkg vaj
2 ek. porcukor
1 ek. cukrozatlan kakaópor
3 ek. habtejszín (nem kell felverni)
7 db babapiskóta
1 dl főtt fekete kávé

A krémhez:
1 vaníliás pudingpor
4 dl tej
6 ek. cukor
10 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés:
1. Az alaphoz a kekszet összetörjük, és a vajjal, a porcukorral, a kakaóval és a tejszínnel jól összedolgozzuk. Ezután a 20 cm átmérőjű, kerek, kacsos tortaforma aljába nyomkodjuk.
2. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, és szorosan egymás mellé, a kekszes alapra rakjuk. A hűtőbe tesszük.
3. Közben a krémhez a pudingot a megszokott módon a tejjel és a cukorral megfőzzük, kevergetve kihűtjük. Ha már hideg, belekeverjük a mascarponét és a vaníliás cukrot, majd rásimítjuk a babapiskóta tetejére. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, jól kihűtjük, majd felszeleteljük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 385 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár