TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Húsos pite gazdagon

Hozzávalók 6 szelethez:
A tésztához:
15 dkg liszt
8 dkg vaj
1 tojás
3-4 evőkanál hideg víz
vaj a kenéshez
A feltéthez:
1 fej brokkoli
30 dkg füstölt sertéscomb
2 ek. olívaolaj
1 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
20 dkg sárga húsú paprika
10 dkg koktél paradicsom
10 dkg gouda sajt
1,5 dl tej
3 tojás
1 tk. szerecsendió

Elkészítés:
1. Tálban a lisztet, a vajat, a tojást, egy csipet sót és a vizet elkeverjük, majd cipóvá gyúrjuk. Kivajazunk egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 28 cm átmérőjű körré.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát a tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy a forma szélére is jusson kb. 3 cm magasan. A tésztát villával megszurkáljuk, sütőpapírt terítünk rá, és nehezéknek szárazbabot, rizst szórunk rá (így megtartja a tészta a formáját). A sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük, majd 30 percig pihentetjük.
3. Közben a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és egészen apró darabokra vágjuk. Sós, forró vízben kb. 5 percig főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A füstölt sertéscombot kis kockákra vágjuk. Olajat hevítünk egy serpenyőben, megpirítjuk rajta a füstölt húst, és kiszedjük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A répát, a paprikát megtisztítjuk, megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk. A hús zsírjában megpirítjuk a hagymát, majd a sárgarépát és a paprikát is kb. 5 perc alatt.
4. A sütőt 200C°-ra kapcsoljuk. A zöldségeket és a füstölt húst szétterítjük a tésztán. A paradicsomot félbe vágjuk, és a tetejére tesszük. A sajtot finomra lereszeljük, összekeverjük a tejjel, a tojással és szerecsendióval, a zöldségekre öntjük. A sütőben kb. 35 percig sütjük. Mikor kész, kivesszük a lepényt, 10 percet pihentetjük, majd felvágjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 485 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár