TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Lazaccsíkok avokádóval salátaágyon

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagy, kemény húsú avokádó
1 csomag színes leveles saláta
20 dkg lazacfilé
3 citrom
7 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
1. Az avokádót hosszában félbevágjuk, a két oldalt ellentétesen elcsavarjuk, szétnyitjuk, kiszedjük a magját, és vékonyan meghámozzuk, 2-3 mm vastag szeletekre vágjuk Citromlével bekenjük, hogy ne barnuljon meg. A lazacfilét vékony szeletekre vágjuk. Egy citromot 2-3 mm vastag karikákra szeletelünk.
2. A lazacszeletkéket sóval, fehér borssal ízesítjük, meglocsoljuk citromlével, olajjal. Az avokádót kevés olajjal összeforgatjuk, és a forró grillrácson, vagy grillserpenyőben a hallal együtt mindkét oldalukat megsütjük. Az előkészített citromszeleteket is meggrillezzük.
3. A salátákat megmossuk, alaposan lecsepegtetjük, tányérra halmozzuk, körberakjuk a lazaccal, a citromszeletekkel, és meglocsoljuk frissen csavart citromlével és az olívaolajjal. Jól lehűtve kínáljuk.


Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 325 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár