TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Panna cotta szőlőzselével

Hozzávalók 4 személyre:
3 dl görög joghurt
1 ek. cukor
2 lap zselatin
0,5 dl tejszín
A szőlőzseléhez:
60 dkg otelló szőlő
4 ek. cukor
6 lap zselatin
A tetejére:
15 dkg török mogyoró
10 dkg cukor

Elkészítés:
1. Előző nap a joghurtot összeturmixoljuk a cukorral és 1 dl vízzel. A zselatint öt percre hideg vízbe áztatjuk. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint. Kissé lehűtjük, majd a joghurthoz keverjük. 1 dl-es tálkákba töltjük, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A lágy állagú krém másnap kiborítva is szépen tartja a formáját.
2. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, majd kis edényben feltesszük a tűzre. Krumplinyomóval megnyomkodjuk, hogy hamarabb összeessen, kb. 2 dl vizet adunk hozzá, beleszórjuk a cukrot, jól kiforraljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, amikor megpuhult, kinyomkodjuk és feloldjuk az átpasszírozott szőlőlében.
3. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A mogyorót sütőpapírral bélelt sütőlapra szórjuk és a sütőben 10 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Közben száraz bevonatos serpenyőben a cukrot karamellizáljuk, ha szükséges evőkanálnyi vizet adhatunk hozzá. A sütőből kivett mogyoróra csurgatjuk a karamellt, és hagyjuk megszilárdulni. Ezután a sütőpapírról könnyen leválik. Klopfolóval durvára törjük.
4. Szép üvegpoharakba alulra kerül a szőlőzselé, rákanalazzuk a joghurt, amit megszórunk a mogyoróval. Tálalás előtt a hűtőben hagyjuk 1-2 órát dermedni.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 757 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár