TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sörös csirke vele sült nyári zöldségekkel

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb egész csirke
4 burgonya
4 vastagabb újhagyma
4 sárgarépa
6 gerezd fokhagyma
2 kalifornia paprika
2 cukkini
2 tk. steak fűszerkeverék
2 ek. olívaolaj
1 marék zsályalevél
2 doboz világos sör

Elkészítés:
1. A csirkét részeire bontjuk, megmossuk. A krumplit, a répát meghámozzuk, cikkekre, vastagabb karikákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikát, a cukkinit megmossuk, csíkokra, szeletekre vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 200C°-ra.
2. A tepsibe helyezzük a csirke részeit (bőrével lefelé), a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel úgy, hogy mindenhol érje. A fokhagymát összezúzzuk, az olajban elkeverjük, és megkenjük vele a húst. Tetejére zsályaleveleket tépkedünk. A sörrel felöntjük úgy, hogy félig ellepje. Alufóliával lefedjük, és a sütőben 1 órán keresztül sütjük.
3. Megfordítjuk a csirke részeit, hogy bőrével felfelé legyen, és visszatesszük fólia nélkül 20 percre, hogy szépen megpiruljon. Ha a sör elpárolgott, kevés vízzel pótoljuk. A húst a vele sült zöldségekkel azonnal tálalhatjuk.

Munka: Kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 460 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár