TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Réteges szilvás süti

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
A szilvakrémhez:
50 dkg szilva
15 dkg cukor
6 lap zselatin
A piskótához:
3 tojás
6 dkg cukor
6 dkg liszt
2 dkg vaj
1 ek. mák
A tálaláshoz:
porcukor

Elkészítés:
1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, a cukorral és 1 dl vízzel lábosba tesszük, összefőzzük, simára turmixoljuk. A zselatin lapokat beáztatjuk, ha megpuhultak, kinyomkodjuk, és a szilvapépben felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni, dermedni.
2. Közben a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A piskótához a tojásokat a cukorral kikeverjük, majd vízfürdő felett habos keverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és a mákot. Sütőpapírral bélelt nagy tepsire terítjük, és a sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
3. Frissen tartó fóliával kibélelünk egy hosszúkás, szögletes formát. A kihűlt tésztát három akkora lapra vágjuk, hogy a formába beférjen. Az első lapot a formába nyomkodjuk, szilvapépet kenünk rá. Erre tésztát fektetünk, majd erre is szilvapép kerül, és a tetejére tészta. Szögletes forma híján őzgerinc formába rétegezzük a süteményt. A hűtőben kicsit állni hagyjuk, utána kiborítjuk a formát, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük. Porcukorral megszórjuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 215 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár