TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sonkás-őszibarackos pizza

Hozzávalók kb. 6 szelethez:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 tasak szárított élesztő
1 kk. cukor
1 tk. só
1,5 dl víz
2 ek. olívaolaj

A tetejére:
10 dkg pulykasonka
10 dkg mozzarella
2 nagy őszibarack
1,5 dl paradicsomszósz
1 ek. olívaolaj
2 szál friss bazsalikom

Elkészítés:
1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, az olívaolajat és 10 perc alatt ruganyos tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, legalább 2 órán keresztül kelni hagyjuk.
2. A sütőt 220 °C-ra előmelegítjük. A sonkát felcsíkozzuk, a sajtot felkockázzuk, a barackot megmossuk, kimagozzuk, cikkekre szeleteljük. A megkelt tésztát kerek lappá nyújtjuk.
3. A pizzatésztát megkenjük a paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk. Ráhelyezzük a feltéteteket: sonkát, sajtot, barackot, majd az olívaolajjal meglocsoljuk. A sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. Friss bazsalikomot tépkedünk rá, és tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 360 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: RAS / Recepttár